lördag 8 november 2014

Söta minihamburgare

Perfekt att servera på en brunch eller servera flera med olika tillbehör till en middag.
Här kommer receptet på bröden till hamburgarna.

32 bröd
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g smör
2 tsk salt
2 dl rågmjöl
10 dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön
Gör så här: Värm mjölken fingervarm, smula ner jästen och lös upp den i mjölken. Tillsätt smält smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, låt den jäsa i 30 min. Arbeta degen på ett mjölat bord och dela upp den i 32 runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lite. Låt dem jäsa 15 min. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. In i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter.

Alla bröd till hamburgarna går kanske inte åt, släng in dem i frysen så har ni till nästa brunch.
Jag serverade bröden med en ganska kryddig nötfärsbiff, samt karamelliseradlök.

Så gott!
Ha de gott!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar