torsdag 9 oktober 2014

Något sött efter maten! Yoghurtpannacotta med nutellacrème

2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
4 dl matlagningsyoghurt eller naturell yoghurt
5 msk nutella och liten skvätt grädde

Gör så här: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången, som ni har delat och skrapat ur fröna ur. Låt även stången vara med i grädden. När grädden börjar koka, ta ifrån den från
 spisen. Tillsätt socker och matlagningsyoghurt. Plocka bort vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i smeten. Rör om och fördela pannacottan i 12 små glas och in i kylen i några timmar så den stelnar. Efter någon timme kan ni göra nutellacrèmen, ta stora skedar nutella 5 st och blanda med en liten skvätt grädde i en kastrull. Värm bara på crèmen så att den blir lite rinnande i konsistensen och fördela sen crèmen i glasen uppe på pannacottan. In i kylen igen och när det är dags att äta dekorera med lite färska hallon.
Smaklig dessert!
Ha en fortsatt bra dag!
Emma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar