tisdag 10 juni 2014

En riktig sommartårta, Hallonpannacottatårta med jordgubbar på

Pajdeg:
12 digestivekex
75 g smör
Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 g hallon
200 g philadelphiaost
jordgubbar och riven vitchoklad till garnering
mynta blad

Gör så här: Smula sönder digestivekexen i en matberedare och häll i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbarbotten och ställ in i kylen. Under tiden gör ni fyllningen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst upp sig. Ta upp gelatinbladen och vrid ut vattnet. Vispa ner dem i gräddblandningen och låt grädden svalna lite. Mixa hallonen till en puré och rör ner dem i gräddblandningen, tillsätt även philadelpiaosten. Blanda till en slät kräm och häll den över digestivebotten och in i kylskåpet i minst 3 timmar innan den ska ätas. Innan servering så dekorerar ni med jordgubbar, riven choklad och mynta blad.
En riktig sommartårta!

Ni har väl inte missat vår Pop Up Store på Avenyn, vi öppnar i morgon den 11/6-26/7, ni hittar öppettider HÄR!
Ha en härligt solig dag!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar