tisdag 13 maj 2014

Rutor med citronkräm och hallon

Älskar citron, väldigt goda blev dessa!

1 dl socker
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 dl kokos
Fyllning:
3 msk maizena
3 dl grädde
8 ägg
5 dl strösocker
rivet citronskal från 1 citron
3 dl färskpressad citronsaft
2-3 dl hallon

Gör så här: börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj en ungsform 20*30 cm. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut degen i botten på pajformen. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter. Börja med fyllningen, vispa ut maizena i lite utav grädden. Rör i resten av grädden, äggen, socker, citronskal och citronsaft. Värm smeten på svag värme under konstant omrörning tills den tjocknar. Den får absolut inte börja koka. Ta av fyllningen från plattan och häll upp den i pajskalet, tryck försiktigt ner hallonen över hela pajen. In med kakan i ugnen cirka 20 minuter, tills kakan är fast. Låt kakan svalna och skär upp den i rutor.

Ha en fortsatt bra dag!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar