måndag 14 april 2014

Rutor med strössel på, det blir Kalasmums!

150 g smör
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör
1 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Stössel

Gör så här: Smält smöret, vispa ägg och socker, blanda i de torra ingredienserna i äggblandningen, tillsätt det smälta smöret och mjölken, blanda allt. Häll upp smeten i en smörad plåt och in i ugnen i cirka 15 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna innan glasyren breds på kakan. Glasyren görs på detta vis, smält smör och blanda sedan i de torra ingredienserna och till sist det kalla kaffet, blanda det väl och bred sedan på glasyren på den svala kakan. Avsluta med rikligt med färggrant strössel. Låt kalaset börja!
Ha en fortsatt bra dag!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar