söndag 30 mars 2014

Om ni gillar choklad, prova denna Hallon chokladtårta!

Kladdkakor:
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning:
200-250 g hallon, frysta eller färska

Glasyr:
250 g mörk choklad
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g rumsvarmt smör
färska hallon till dekoration

Gör så här: Börja med att klä 2 st löstagbaraformar med bakplåtspapper i botten och smöra lite på kanterna. Smält smör, vispa ägg och socker och blanda i de torra ingredienserna och till sist smöret. Fördela smeten i två formar och in i nedre delen av ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna och lossa dem sen från formarna. Strö hallonen över den ena kakan och lägg den andra över. Låt gärna kakan stå till nästa dag. Hacka chokladen till glasyren och koka upp grädde och honung i en kastrull. Rör i chokladen i grädden och klicka i smöret i mindre bitar, rör till en fin smet. Låt glasyren stelna i rumstemperatur till dagen efter. Om ni har bråttom så kan ni ställa in den i kylen, men håll koll så den inte bli för kall då. Bred glasyren på kakan samma dag som den ska serveras och dekorera med lite färska hallon. Mums! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar