måndag 6 januari 2014

Detta var förrätten på nyårsafton, väldigt gott!

4-6 pers
500 g räkor
100 g löjrom
10 körsbärstomater
1/2 gurka
2-3 avokado
1 msk olivolja
flingsalt
1/2 dl majonäs
1 dl turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
färsk dill
1/2 baguette till krutonger

Gör så här: Skala räkor. Skiva brödet i smala skivor och doppa dem i olivolja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader i cirka 8-10 minuter, låt dem svalna. Blanda samman såsen, majonäs, yoghurt, dijonsenap och smaksätt med lite hackad färsk dill och salt och svartpeppar. Skär upp tomater, avokado och gurka. Gurkan ska skalas och kärnorna ska gröpas ur, sen delas i små tärningar. Nu är det bara att lägga upp, varva allt i en fin ring på tallriken. Dekorera med lite dillvippor, ringla olivolja och svartpeppar.
Låt det smaka!
Ha en fortsatt bra dag!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar