tisdag 31 december 2013

Vi på Balders Hage önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er! Stort tack för detta året, vi ser fram emot 2014!
Varma nyårskramar från oss!

Vi har självklart öppet idag, 11-14 är ni varmt välkomna till butiken!

måndag 30 december 2013

Champagneglas även på det lilla bordet!


Porslinet som ni ser på dukningen finns i skål 98 kr, assiett 98 kr och mattallrik 139 kr, vitt och snyggt med en diskret liten detalj på kanten. Vita pom poms har vi i flera storlekar som är jättefina att dekorera nyårsbordet med. Titta in en sväng till oss vet jag om ni vill ha lite tips och idéer för nyårsdukningen.
Ha en bra dag!
Emma








söndag 29 december 2013

Ett nytt år närmar sig.....




Så nu ska jul och rött bort och bytas ut mot lite grått, silver och glitter. Nyår närmar sig och då är det självklart kul att fixa lite med en fin dukning med lite nyårstema. Ni som följer oss på Facebook och Instagram har redan sett detta, men för er som inte har gjort det. Fram till nyårsafton har vi bra pris på champagneglas från Strömshaga i butiken 6 st för 198 kr ordinarie pris (294kr). Så pass på, present till er själva eller varför inte ge bort 6 st fina glas i nyårspresent! Idag har butiken stängt, men titta in på webben som alltid är öppen! För öppettider under nyår, titta in HÄR!
Ha en härlig söndag!
Emma




onsdag 25 december 2013

Årets julförrätt blev matjesilltårta

Ni som har följt med här på bloggen ett tag vet att vi i min familj har som tradition att servera en förrätt innan julbordet. Det brukar även vara en ny rätt som vi inte har provat innan. Så var det även i år, en ny rätt provades som förrätt på julafton.

10 pers
Nu serverade jag denna som en förrätt, men den fungerar  dock lika bra att servera som en tårta och ha på julbordet eller varför inte också till midsommar.

75 g smör
225 g kavring
Fyllningen:
2 gelatinblad
2 burkar matjesill (à 200 g)
1 liten rödlök
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
3 dl crème fraiche
125 g naturell färskost
Garnering:
hackad gräslök, cocktail tomater, citron och dillvippa

Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Mixa kavringen med det smälta smöret och tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbarbotten. Ställ in den i kylen i 15 minuter. Fyllningen, börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter. Låt matjesillen rinna av och hacka den. Skala och finhacka löken. Blanda sill, lök, gräslök och dill. Mixa ihop crème fraîche och färskost. Värm 1/4 av ostkrämen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och smält dem i ostblandningen. Rör ihop alltsammans med resterande kräm och matjesill och lökblandningen. Häll över smeten på kavringbotten och in med allt i kylen i 3 timmar och låt det stelna. Färdig att servera som förrätt eller som en tårta på ett buffébord.

Denna tårta går jätte bra att förbereda både 1-2 dagar innan den ska ätas. Underbart god och inte allt för avancerad att göra.
Hoppas det ska smaka!
Fortsatt härliga juldagar önskar jag er!
 Julkramar från Emma

tisdag 24 december 2013

Från oss alla till er alla, en riktigt GOD JUL!

Önskar er alla en riktigt God Jul, hoppas helgen blir bra! Vi har öppet igen på annandagen, då är ni varmt välkomna! Varma julkramar från oss!
Se öppettider HÄR!



lördag 21 december 2013

Lite smått och gott från butiken!

I går var det full fart i butiken! Dukningen som blev gjord tidigare i veckan fick ändras om lite då alla dukar och ljusstakar var helt slut. Det blev en ny lite mörkare grå färg på duken och nya ljuslyktor. Vi har mycket fina blommor och färdig "piffade" blommor i butiken. Så varmt välkomna in till oss idag!
Ha en härlig lördag!
Emma










torsdag 19 december 2013

En ny skylt har det blivit....


Martina har fixat en ny skylt! Den nya mattan fick självklart vara med, även ett nytt svart skåp fick ta plats. Annars är det lite smått och gott. Ta er en sväng förbi vetja, om ni är i närheten.
Fin blev den! Ha en fortsatt bra kväll! Emma




onsdag 18 december 2013

Ännu en dukning denna veckan



Många dukningar denna veckan. Men ibland blir det så, hoppas det ska ge lite inspiration till julhelgens kalas och festligheter. Som ni ser på bilderna så har jag klätt in hjärtstommar i mossa och hängt dem över bordet. Vita hyacinter man kan inte få nog av dem, man får passa på att frossa i dem nu! 
Ha det gott! Emma









tisdag 17 december 2013

Dukning hemma hos mig!



Hade kalas för mig själv i helgen och då fixade jag denna dukningen på långbordet hemma. Självklart så kommer en hel del från Balders Hage som hamnade på dukningen. De fina ljusstakarna som finns i två storlekar, som är som stjärnor, stora snöiga kottar, servetter, ja mycket finns att fina på just Balders Hage. Använde mig även av granris både som placeringskort och för att liva upp mitten av bordet. Hyacinter och lite andra lökväxter fick också plats. Hoppas det kan vara till lite inspiration.
Ha det gott! Emma







måndag 16 december 2013

Renar, granar och rött! Ny dukning





 Rött och jul blev det på bordet så här sista veckan innan julafton. Mycket folk idag i butiken, trots det tråkiga vädret som Göteborg bjöd på idag. SNÖN var är du? Vi behöver lite snö tycker jag så det bli lite ljusare ute. Vi märker att våra kära kunder pyntar och inhandlar de sista julklapparna, samt att det springs på en hel del glögg kalas och andra trevligheter. Sen är det presenter till förskolepersonal som inhandlas, så kort och gott mycket paket i dessa dagar. Till alla er som har instagram och till er som ännu inte har, följ oss gärna på baldershagediversehandel, varje vecka så har vi ett extra bra pris på just veckans vara. Så pass på!

Sen vill jag även passa på att påminna om våra öppettider, denna veckan måndag till fredag så kan ni hälsa på hos oss ända fram till kl 19.00, då vi har extra öppet denna veckan. Titta närmare på öppettider HÄR! Ha en fortsatt bra kväll! Emma