måndag 26 augusti 2013

Har så mycket bilder från Formex och vår monter, så det blir en sväng till!



Flera nya lampor har vi att vänta i höst från Strömshaga. Här ser ni tre nya som kommer att finnas i butiken, snygga eller hur! Lite nya burkar i höstiga färger.



På bilden ovan ser ni lite av de nya koppar grejerna som kommer att finnas till hösten. Bilden under ser ni fina nya flaskor/vaser som finns i lite olika modeller och storlekar. Visst blir man glad av massor av snygga nyheter. En härlig höst och vinter har vi att se fram emot på Balders Hage.
Ha de gott!
Emma










söndag 25 augusti 2013

En mycket god kaka med vit choklad och salta jordnötter

Har helt plötsligt börjat älska att baka småkakor, så sju sorters småkakor på nästa kafferep är inga problem!

Cirka 20 st
150 g vit choklad
100 g salta jordnötter
175 g rumstempererat smör
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka choklad och nötter grovt. Vispa samman smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ägget och rör ner det i smörsmeten. Blanda ner mjölblandningen. Och till sist blandar ni ner vaniljsocker, choklad och nötter. Klicka ut matskedsstora klickar av smeten på bakplåtspapper på en plåt. Platta till kakorna något innan ni har in dem i ugnen i cirka 10-15 minuter.

Ha en bra söndag!
Emma

lördag 24 augusti 2013

En ny höstig dukning





En ny höstig dukning med massor av nyheter.  Ny löpare och kuddfodral från Nyblom och Kollén Nytt porslin från Green Gate i höstiga färger som heter Anna Mauve. Ljusstakarna som ni ser på bordet, visst är de fina? De kostar
 119 kr /st och 149kr/st fint att kombinera två och två eller flera stycken i en liten grupp. Ljus kan man inte få för mycket av när hösten och vintern närmar sig.
Ha en fortsatt trevlig kväll! Emma  

söndag 18 augusti 2013

Lite gott att äta som vi har att vänta....

Farligt gott godis och väldigt snygga förpackningar hittade vi hos Ekorrens Ekologiska. Vi har beställt lite smått och gott som kommer att komma inom kort till butiken, jätte kul! Allt deras godis är 100% ekologiskt och alla smaker och färger i deras godis kommer från frukter, växter och bär. Så om det smakar jordgubbe om godiset, så är det riktiga jordgubbar. Inga konstgjorda ämnen i dessa godisar inte! 


Sen har vi även beställt in kanon goda marmelader, sylter, saft och glögg från detta företaget 
House of Hafi. Som tillverkar sina goda grejer i den lilla halländska byn Brännarp. Ska bli väldigt kul att testa dessa goingar i butiken.


Sen behövs det självklart lite goda kakor, det har vi beställt från Arbrå Ångbageri. Vi har handlat av dem tidigare, vi har bland annat haft deras goda pepparkakor till jul. Väldigt gott och väldigt snygga förpackningar!
Detta är bara ett litet smakprov på vad vi har att vänta! Ha en fortsatt bra söndag!
Emma


tisdag 13 augusti 2013

När tycker ni att det blir höst?

Lyssnade på ett radio program där de diskuterade just denna fråga, när blir det höst?
Var lite kul att lyssna på alla höstkänslor och hösttecken, vad tycker ni? När blir det höst?
För er som har Instagram, tycker jag att ni ska spana in oss där! Vi heter baldershagediversehandel
Ha en härlig dag! Emma

måndag 12 augusti 2013

torsdag 1 augusti 2013

Havreflantårta med mascarponekräm och jordgubbar


Havreflanbottnar:
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
Fyllning och topping:
250 g mascarpone
1 1/2 dl vispgrädde
2 liter jordgubbar
lagom mycket mjölkchoklad (riven)
florsocker
citronmeliss
Gör så här: Börja med bottnarna, rita upp på bakplåtspapper 2 st runda ringar cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, rör i alla ingredienser i kastrullen när smöret har smält. Bred ut smeten i ringarna på bakplåtspapprena. In i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Låt dem sedan svalna! Börja nu med krämen, mosa 1/2 liter jordgubbar med en stavmixer, vispa grädden och ha i mascarponeosten blanda allt samman till en smet. Montera ihop tårtan precis innan det är dags att äta den. Lägg ett havreflan i botten, på med mascarponekrämen, halvera lite jordgubbar och lägg på, riv lite mjölkchoklad, på med det andra havreflanet och avsluta med de sista jordgubbarna på toppen. Lite florsocker, lite citronmeliss. Klart! Färdigt att äta!