söndag 15 december 2013

Apelsinfromage med yoghurt och granatäpple

Detta serverades till efterrätt i helgen!

12 pers (Små söta glas)

5 gelatinblad
3 ägg
2 dl strösocker
finrivet skal och saft av 1 tvättad apelsin
finrivet skal och saft av 1 lime
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
granatäppelkärnor

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skilj äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt.
Krama ut gelatinbladen. Smält dem i en kastrull med lite av citrussaften. Blanda ner med resten av citrussaften och skal i äggvispet. Rör ordentligt. Ställ i kylen en stund.
Vispa grädden och blanda i den och även yoghurten.
Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll upp i portionsglas och ställ i frysen i cirka 4 timmar. Ta fram dem 5-10 minuter innan servering och garnera med granatäppelkärnor.

Gott! Gott!
Ha en fortsatt bra söndagskväll!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar