måndag 2 september 2013

Här har det bakats kärleksmums

Dessa "goingar" tröttnar man aldrig på!

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Garnering:
Kokos

Gör så här: Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsist det smälta smöret och mjölken. Häll smeten i en smord och bröad långpanna cirka 30*40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna. Under tiden gör ni glasyren, börja med att smälta smöret och tillsätt sedan de torra ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos och skär kakan i lagom stora fyrkantiga bitar.

Hoppas det ska smaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar