onsdag 18 september 2013

Bullar med citron, citronsnurror helt enkelt!

Cirka 40 bullar
Deg:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl vit sirap
1/2 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
Rivet skal och saft av 1 citron
1 msk vaniljsocker
150 g rumstempererat smör
Pensling:
1 ägg
pärlsocker

Gör så här: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan och sirap. Blanda ner salt och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda degen och låt den sen jäsa i 1 timme. Knåda sedan degen och dela upp den i 2 delar. Kavla ut den i en rektangel cirka 30-40 cm. Rör samman fyllningen och bred ut den på de två degplattorna. Vik degplattorna dubbelt på längden och skär ut 20 bitar av varje längd, på bredden. Skär ett jack i varje bit så att de ser ut som ett par byxor, snurra sedan benen var för sig och knyt dem sedan samman i en slarvig knut. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt dem jäsa i cirka 30 minuter innan ni penslar och har på pärlsocker. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 8 minuter.

Servera med ett glas mjölk!
Hoppas det ska smaka!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar