torsdag 1 augusti 2013

Havreflantårta med mascarponekräm och jordgubbar


Havreflanbottnar:
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
Fyllning och topping:
250 g mascarpone
1 1/2 dl vispgrädde
2 liter jordgubbar
lagom mycket mjölkchoklad (riven)
florsocker
citronmeliss
Gör så här: Börja med bottnarna, rita upp på bakplåtspapper 2 st runda ringar cirka 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, rör i alla ingredienser i kastrullen när smöret har smält. Bred ut smeten i ringarna på bakplåtspapprena. In i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Låt dem sedan svalna! Börja nu med krämen, mosa 1/2 liter jordgubbar med en stavmixer, vispa grädden och ha i mascarponeosten blanda allt samman till en smet. Montera ihop tårtan precis innan det är dags att äta den. Lägg ett havreflan i botten, på med mascarponekrämen, halvera lite jordgubbar och lägg på, riv lite mjölkchoklad, på med det andra havreflanet och avsluta med de sista jordgubbarna på toppen. Lite florsocker, lite citronmeliss. Klart! Färdigt att äta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar