onsdag 10 juli 2013

Häromdagen så blev det detta till middag, så gott!

Lax med örter, parmesan och räkor

4-6 port
1 kg laxfilé

Marinad:
1 dl olivolja
1 dl parmesan
1 dl blandade örter (som finhackas)
1 msk honung
1 citron, saft och rivet skal
salt och peppar

Toppa med:
500 g räkor
3 msk finhackad dill

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg laxfilén i en ungsform och häll över marinaden och in med fisken i ugnen, 15-20 minuter. Blanda de skalade räkorna med dillen. När laxen är klar så toppar man med räkorna. Jag serverade laxen med färsk potatis, sparris, sallad och en god kallsås på crème fraîche.

Ljuvligt var detta! Måste provas!
Ha en bra onsdag!
Emma 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar