tisdag 4 juni 2013

Rosa mandelbiskvi, vitchoklad och jordgubbar! Vad kan gå fel?

Hittade detta receptet i Allt om mat´s nya kokbok Ljuva sommartid.

cirka 20 biskvier
300 g mandelmassa
2äggvitor*1 äggvita
3 krm röd hushållsfärg
2 msk*2 msk strösocker
200 g vit choklad
2 dl turkisk yoghurt
1 citron
500 g jordgubbar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmassa, 2 äggvitor och hushållsfärgen i en matberedare. Vispa 1 äggvita och 2 msk socker till en fast marängsmet. Blanda marängsmeten försiktigt med mandelmasseblandningen.
2.Klicka ut smeten i cirka 3 cm stora rundlar i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
3. Smält chokladen i vattenbad. Blanda snabbt ner yoghurt i chokladen. Ställ krämen i kylen ca 30 min.
4. Skrubba citronen noga i ljummet vatten. riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Snoppa och halvera jordgubbarna. Blanda jordgubbar 2 msk socker, citronskal och saft.
5.Toppa biskvierna med chokladkrämen och jordgubbar precis före servering.
Hoppas det ska smaka!

Födelsedagsljus Prick Rosa/Vit kostar 39 kr. Ni hittar dem HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar