onsdag 27 mars 2013

Nygräddade nötchokladkakor

Cirka 30 st
ugn 200 grader
1 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl nötkärnor och sötmandel
Gör så här: Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägget. Rör i mjölblandningen och rör allt samman. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och placera det i en långpanna. Strö över de grovt hackade nötterna och mandeln. In i ugnen i cirka 15 minuter. Skär kakan i rutor medan den fortfarande är varm.
Älskar dessa kakor, så ett tips är att göra dubbel sats när man ändå bakar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar