onsdag 20 mars 2013

Choklad ganache med chili

4-6 pers
150 g mörk choklad
1 röd chili
2 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smör

Gör så här: Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Halvera chilin och skrapa bort kärnorna. Koka upp grädde med chili och honung. Ställ åt sidan och låt det stå och dra under lock i 10 minuter. Koka upp den igen och häll den genom en sil över den hackade chokladen. Rör chokladgrädden tillsammans med smöret till en jämn och glansig smet.  Häll upp i små serveringsglas och ställ in i kylen tills servering. Den ska serveras kall! Ganachen ska gärna stå i 6-8 timmar i kylen innan den serveras, gärna över natten! Jag serverade den tillsammans med lite goda frukter som kivi, mango och melon.
Hoppas det ska smaka!
Emma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar