torsdag 7 februari 2013

Torsdag, då blir det champinjonsoppa


500 g champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1/2 dl konc grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk maizena
smör
salt och peppar

Gör så här: Grov hacka hälften av champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjonerna och löken i en stor kastrull. Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk. Låt koka 10 min under lock. Skär resten av svampen i tunna skivor. Ta soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer. Tillsätt 2/3 av den upphackade svampen och låt soppan koka 2-3 min. Red soppan med maizena som är utrörd i lite vatten. Låt sjuda några minuter. Under tiden steker ni det sista av svampen som ni använder till servering. Smaka av soppan med salt och peppar! Klart!

Betyg: Denna soppan hade vi inte provat tidigare i familjen, men den ska absolut få stanna kvar. Väldigt god! Jag hittade receptet i ett nummer av ica tidningen Buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar