tisdag 12 februari 2013

Tisdag, då blir det lax med spenat & rödbetssallad



4 pers
cirka 800 g Lax
Krydda laxen med örter, svartpeppar och salt

Färsk spenat (1 pkt)
cirka 1 kg rödbetor
1pkt fetaost
pinjenötter (efter eget tycke och smak)
olivolja
honung
salt & svartpeppar

Sås:
2 dl creme fraiche
färskpressad juice av 1/2 citron
2 tsk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
färska örter tex basilika

Gör så här: Rödbetorna kan man servera både kalla och varma. Det tar tid att koka dem, så börja i god tid. Räkna med 1 timme minst. Vill ni förbereda, koka dem dagen innan så går det snabbt. Lägg laxen i en ugnsfast form och in i ugnen i cirka 15 minuter 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. När rödbetorna är klara, blanda ihop dem med resten av sallads ingredienserna.
Smaklig måltid!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar