måndag 11 februari 2013

Måndag, då blir det Emmas lasagne


Alla har vi våra egna varianter på lasagne. Jag brukar också variera mig lite, men när jag väl gör lasagne så gör jag mycket! Kanon att frysa in och till matlåda!

Här har jag inte tagit några exakta mått, eftersom jag gjorde väldigt mycket. Så jag skriver bara vad jag hade för ingredienser.
Lasagne plattor fullkorn
Nötfärs
Vitkål (strimlad)
Morötter (Rives)
Gul lök
Vitlök
Köttbuljongtärning
Tomatpure
Krossade tomater
Salt
Svartpeppar
Basilika

Bechamelsås: Smör, vetemjöl, grädde, mjölk, salt, peppar (När jag gör en lasagne för 4-6 pers, så brukar jag börja med cirka 100 g smör och cirka 1 dl vetemjöl. För att sen spä såsen med grädde och mjölk till rätt konsistens.)

När köttfärssåsen och bechamelsåsen är klar är det bara att börja bygga lasagnen i en ungsfast form. Avsluta med sås på toppen och rikligt med en god lagrad ost. Följ anvisningen på lasagne plattorna för temperatur och tid i ugn.
Bara att servera och äta tillsammans med en god sallad!
Go kväll! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar