fredag 8 februari 2013

Fredag då blir det, moules marinés



Är det fredag så är det! Då blir det en favorit! Detta är dock ingen "hit" hos vår 2 1/2 åring, så det fick bli lite plättar till honom. Alla nöjda! Brukar göra lite olika varianter, men idag så provade jag på självaste Per Morbergs recept.

4 pers
1 kg musslor
0,33 st purjolök
1 st morot
4 st scharlottenlökar
4 st vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt & peppar
1 st lagerblad
1 kvist timjan
persilja

Gör så här: Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng trasiga och öppna musslor.
Skär alla grönsaker och lökar i fina bitar. Heta upp en stor kastrull. Häll i oljan och musslorna. Rör om och häll i vinet, grönsakerna och grädden. Rör i kryddorna, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt musslorna koka tills dom öppnar sig. Servera direkt!

Vi serverade musslorna med lite vitlöksbröd, pommes och aioli. (Dock blev det köpe pommes, hinner ni så gör egna så mycket godare!)

Fantastiskt gott! Hamnade i mat & vitlökskoma efter denna middag!
Fortsatt trevlig kväll!


2 kommentarer:

  1. Ingenting er så godt som sjømat, synes jeg. Dette må forsøkes en gang!

    Ønsker en fortsatt fin helg (:

    SvaraRadera
  2. Håller med, älskar skaldjur! Detsamma fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera