söndag 6 januari 2013

Julaftonens förrätt

Ni som har följt mig här på bloggen ett tag vet att i min familj så serverar vi en förrätt på självaste Julafton. Innan vi börjar äta av det stora julbordet. Det har blivit en mycket trevlig tradition och i år så bjöds det på detta.

Potatisbakelse med rödlök, creme fraiche & rom
4 pers
3 stora potatisar (Skalade och kokta)
1 ägg
salt & svartpeppar
Garnityr:
creme fraiche
rom
rödlök
dill
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Pressa potatisen i en potatispress, blanda med ägg och smaksätt med salt och peppar. Fördela smeten i en smörad muffins plåt och baka potatisbakelserna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Toppa de nygräddade bakelserna med rödlök, creme fraiche, rom och dill.

Detta var mycket gott och ska definitivt göras igen.
Må så gott, fortsatt trevlig söndag! Emma




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar