lördag 12 januari 2013

Här har det bakats....

Rimbobullar med mycket vaniljsmak
Receptet har jag hittat i boken kanelbullar och annat nybakat.
32 st
50 g jäst
150 g smör
2 dl mjölk
ca 7 dl vetemjöl
2 msk socker
FYLLNING:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 ägg till pensling
GARNERING:
Florsocker

Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Tillsätt degvätskan så att jästen löser upp sig. Tillsätt vetemjöl och socker. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker med en gaffel. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en kvadratisk kaka. Skär kakan i 16 lika stora rutor. Lägg en klick av fyllningen i mitten på varje ruta. Vik ihop hörnen mot varandra och lägg bullarna med hörnen uppåt i pappersformar. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, det tar cirka 1-11/2 timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i cirka 8 minuter. Sikta över florsocker när de har svalnat något.

Ljuvligt goda om ni frågar mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar