lördag 5 januari 2013

Gabrielas Knäckebröd

Det blev lite längre jullov än vad jag hade tänkt.  Men vad skönt det har varit att vara lite ledig över jul och nyår. Men idag även om det är lördag så sparkar vi igång det nya året. Hoppas att ni alla har haft det skönt under jul och nyår. Måste säga att mitt nya år har börjat väldigt bra än så länge, många glada nyheter!
Tänkte bjuda på ett väldigt gott recept på knäckebröd som min goda vän Gabriela har delat med sig av. Det bakades bland annat under julen, men fungerar alldeles utmärkt året om.

Räcker till en bakplåt 175 grader i cirka 40 minuter
1 dl majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokt vatten (varmt)
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och det varma vattnet och rör ihop till en lös smet. Klä plåten med bakplåtspapper. Bred och platta ut smeten tunt, så hela plåten blir täckt. Avsluta med att strö lite flingsalt över. Baka i ugnen, låt svala, bryt i lagom bitar. Varsågod bara att äta!

Ha en fortsatt bra lördag! Hej så länge! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar