måndag 4 juni 2012

Sommarfika

Vår kära kollega Gabrielle bjöd oss i butiken på go'fika häromdagen, en ljuvlig blåbärskaka som hon serverade med vaniljvisp.


Bärkaka
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl

Vispa ihop ovan ingredienser lätt. Häll sedan smeten i en bröad form, gärna med löstagbar botten. Häll på bären. Hyvla smör och lägg på ett täckande lager, strö därefter över pärlsocker, klart! Grädda i ugn på 225 grader i ungefär 30 minuter.


Den visar upp sin bästa sida om man gör den samma dag man tänkt äta den och gräddningstiden kan variera. Den var mycket lätt att göra och snabbt gick det, jag har redan testat hemma! 

Det fina rödprickiga porslinet kommer från Greengate. För att kika på mer prickigt, Klicka Här

Här ser ni Kaffekopp med fat för 169 kronor och Tekannan för 429 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar