måndag 9 april 2012

Chokladpastej med hallonmarmelad

Och här har vi efterrätten på påskafton, även detta recept från Halv åtta hos mig.

4 pers

150 g mörkchoklad (gärna 70%)
2,5 dl créme fraiche
0,5 dl strösocker
1 msk kaffe

Hallonmarmelad
300 g hallon
1 dl socker
1 st vaniljstång
1 st apelsin

Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad. Koka sedan upp créme fraiche, kaffe och socker, blanda ner den smälta chokladen. Häll upp i fina glas och in med det i kylskåpet i minst 2 timmar.

Hallonmarmelad, koka ihop hallon, socker och vaniljstång tills det blir segt som kola. Smaksätt med skalet och saften från 1 apelsin. Låt svalna. Innan servering lägg en klick på chokladpastejen, servera!

Jag som älskar choklad tyckte att detta var jätte gott. Men jag tycker att det var lite väl stora portioner och den blev då lite mäktig. Nästa gång tänker jag göra mindre portioner, detta recept räcker till 8 pers. Kanske att man gör några små efterrätter på en tallrik istället och då passar denna perfekt.

Må så gott! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar