söndag 8 april 2012

Basilikaterrin

Detta blev det till förrätt på Påskafton i min familj. Mycket gott! Receptet hittade jag när jag tittade på Halv åtta hos mig. Har bara bytt ut lite grejer.

6 pers

Basilikaterrin
4 st äpplen, Golden delicious
1 st äpple, Granny smith
75 g smör
8 st skivor vitt formbröd
1 kruka basilika
200 g getost
6 st skivor parmaskinka
140 g bacon
salt & peppar

Basilikavinäger
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 st vitlöksklyftor
salt & peppar

Gör så här: Gör basilikavinägern, mixa alla ingredienser i en mixer och smaka av med salt och peppar. Skala och klyfta äpplena och dela dem i mindre bitar. Stek dem sen gyllenbruna i smör. Skär bort kanterna på formbrödet och mixa det tillsammans med basilikan i en matberedare, tillsätt getosten och mixa lite till. Blanda brödmixen med äpplena och salta och peppra. Lägg ut parmaskinkan på plastfilm lite omlott på varandra. Fördela bröd & äppelmixen som en sträng på mitten och rulla ihop till en rulle. Låt rullen ligga kvar i plastfilmen och in i kylskåpet någon timme. Vid servering dela upp rullen i 6 lika stora rullar, dekorera med knaperstekt bacon, lite tomater, gräslök och tillslut basilikavinägern. Klart att servera!

Glöm nu inte bort att vara med i TÄVLINGEN!

Fortsatt trevlig påsk! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar