tisdag 6 december 2011

Viktorias smarriga Chokladtårta

Vi har haft förmånen att få besök av Viktoria under en vecka varje år, då det är dags för praovecka. Denna gång avslutade hon med att bjuda på denna smarriga tårta. Vi fick självklart receptet och jag bestämde mig för att bjuda på denna i helgen. Så här kommer Viktorias smarriga chokladkaka!

Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Chokladtryffel
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
2 dl vispgrädde

Till servering dekorera med blåbär och hallon!

Gör så här: Kladdkakan, smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda med mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda i äggsmeten och smöret. Häll smeten i en bröad löstagbarform. In i ugnen 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna!

Chokladtryffel: Koka upp vispgrädde (1 1/2 dl) tillsammans med honungen. När det börjar bubbla, dra av från plattan och tillsätt hackad mörk choklad. Rör tills allt har smält! Häll över i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 timmar. Blanda med rumstempererad vispad grädde (2 dl) så att det blir en chokladmousse. Spara dock lite av tryffeln, för att spritsa som dekoration på tårtan. Moussen läggs på kladdkakan, färska bär och avsluta med att spritsa lite chokladtryffel. Färdigt, bara att äta!

Tusen tack för en god kaka Viktoria!
Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar