måndag 26 december 2011

Pannacotta på rökta räkor

Sen några år tillbaka har vi i min familj som tradition att äta en förrätt innan all julmat. Varje år har vi olika förrätter och i år blev det just denna på julafton. Mycket enkel att göra och väldigt god.

6 st glas
15 skalade rökta räkor
2 st gelatinblad
1 1/4 dl vispgrädde
1 1/4 dl creme fraiche
salt
nymalen vitpeppar
ca 1 msk finhackad dill

Garnering:
dill
hela räkor med skal
citron
Gör så här: Skala räkorna och hacka dem grovt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden. Dra av från spisen och rör ner de blötlagda gelatinbladen tills de smälter. Tillsätt creme fraiche, dill och hackade räkor. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten jämt i snapsglas och ställ i kylen och stelna. Garnera med dill, hela räkor och citron innan servering.

Receptet har jag hittat i Elle mat & vin


Fortsatt trevlig annandag jul! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar