fredag 9 december 2011

Blomkålsmousse med prosiottochips

Mina favorit kokboks systrar, systrarna Eisenman. Har kommit ut med en ny bok, till min stora glädje! Detta recept prövade jag på förra helgen och det blev genast en favorit som jag absolut kommer att göra igen.

Blomkålsmousse
1 gelatinblad
2 scharlottenlökar, finhackade
3 msk smör
400 g blomkål, i små buketter
1 liter hönsbuljong
5 dl vispgrädde
salt & peppar

50 g prosciutto
1 skiva dagsgammalt vitt bröd
2 msk finhackad gräslök

Gör så här: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Fräs lök i smör och tillsätt blomkålen och buljongen. Koka upp och låt sjuda tills blomkålen är mjuk. Sila bort buljongen och mixa blomkålen med lite smör till en puré. Värm grädden. Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur. Häll ner grädden i blomkålspurén och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Fördela krämen i små glas och låt svalna i kylen i cirka 2 timmar eller över natten. Värm ugnen till 225 grader. Grilla prosiutton i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna och bryt i mindre bitar. Rosta brödet i ugnen och smula i bitar. Hacka gräslöken, blanda det med brödsmulorna. Dekorera moussen och servera!

Receptet är från systrarnas nya bok, Mingelmat.
Kanske en bra julklapp! Fortsatt trevlig kväll! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar