tisdag 15 februari 2011

Vita chokladmuffins

100 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
Finrivet skal av 1 citron
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
cirka 1 dl hallon

Gör så här: Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta kastrullen från värmen och bryt i chokladen. Rör tills chokladen har smält. Vispa upp ägg, socker och citronskal. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjöl och salt. Rör till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Tryck ner några hallon i varje form. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 12 minuter.

Underbart goda! Receptet kommer från Mia Öhrns bok, Fler Kladdkakor.

Jag använde mig av en Nordic Ware form när jag gjorde mina muffins. Så det blev många söta mini muffins, då kan man äta fler! Titta närmare på lite tillbehör för bakning!

Nu ska jag ta sista muffinsen för i dag! Hej så länge! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar