torsdag 6 januari 2011

Mini Biskvier à la systrarna Eisenman

Cirka 30 st
2 äggvitor
400 g mandelmassa

Citronsmörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 - 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd
ev 1-2 msk hallonpuré

cirka 250 g vit choklad


Gör så här: Ugnen 200 grader. Vispa äggvitor och riv ner mandelmassan och vispa till en smet. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, klickar stora som en 5-krona. Grädda i 8-10 minuter. Ta ut plåten, dra bort bakplåtspappret med biskvierna på. Blöt plåten och dra sedan över bakplåtspappret med biskvierna över på plåten igen. Det går lättare att ta bort biskvierna från pappret på detta viset. Låt biskvierna svalna. Vispa ihop citronsmörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så den bildar en topp. In med biskvierna i frysen. Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad. När biskvierna är helt frysta, ta ut dem och doppa sidan med smörkrämen i den vita chokladen. Låt stelna och förvara dem kallt.

Underbart goda! Receptet kommer ur systrarna Eisenmans bok "Sommarens söta" som är full av goda recept.


Hej så länge! Emma

1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Jag blev lite full i skratt först. När jag först såg bilden, såg det ut som frysta kycklingfileèr. Men när jag sen läste, tänkte jag genast....såna måste jag göra! Mums,va gott det låter.Ha en fin trettondag!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera