tisdag 14 december 2010

Kanske lite somrig? Men god! Vit chokladmousse med lavendel

6 pers
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 tsk florsocker
1 msk finhackad lavendel

Gör så här: Smält chokladen i vattenbad på låg värme. Vispa grädden löst. Vispa äggulor och florsocker. Vänd ner äggsmeten i grädden. Rör ner den smälta chokladen och lavendeln. Häll upp i vackra glas och ställ i kylen i minst 4 timmar före servering. Dekorera med lavendelblommor.


Kul variant och lite annorlunda med lavendel! Receptet kommer från vår kära Lotta och hennes underbara kokbok Himlagott med choklad & kladdkakor.

Hej svejs! Emma

1 kommentar:

  1. Underbara prylar. Alltid kul att komma till Balders hage, alltid finns det något man bara måste ha. Ha en bra jul

    SvaraRadera