söndag 12 december 2010

Auberginerulle fylld med halloumi som serveras tillsammans med en underbar risotto...Mums!

Risotto är en av mina favorit rätter, man kan inte äta det för ofta om ni frågar mig. Älskar det i alla dess former och gör alltid extra mycket varje gång jag gör det. Tänkte visa en variant av min favorit rätt här idag.

Risotto 4 pers
1 gul lök
5 dl avorioris
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 l buljong (Vatten + 3 st grönsaksbuljongtärningar)
125 g riven parmesan

Gör så här: Hacka löken mycket fint. Stek sen lök och ris i smör så det får en genomskinlig känsla. Slå på vinet och låt det koka bort! Slå sedan på buljong lite i taget, låt aldrig riset torka ut. Rör hela tiden i riset så det får en krämig konsistens och inte fastnar i botten. Slå hela tiden på mer buljong, riset ska koka i cirka 20 min. Men smaka hela tiden! Till sist lägger man i parmesanen och eventuell smaksättning. Exempel på smaksättning, svamp, sparris, skaldjur olika typer av grönsaker.

Risotto är som sagt väldigt gott som det är, men vill man servera något till så är detta ett bra förslag.

Auberginerulle fylld med halloumi 4 pers
2 st Aubergine
1 paket Halloumiost

Gör så här: Skölj och dela upp auberginen i 1/2 cm stora längder. Lägg upp dem på en plåt och salta och peppra. In i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 min, håll koll på dem. De ska bli lagom mjuka, men inte för vattniga. Ut ur ugnen och låt dem svala lite. Skiva upp halloumin i bitar och lägg sedan en bit på varje aubergine skiva och rulla i hop. Stek dem sedan i smör i en stekpanna så de får en fin gyllenbrunfärg.

Detta måste ni prova! Jag åt en variant av detta i somras på en sjörestaurang i Västerås och fick inspiration att göra denna rätt. Lyxa till det i morgon vetja! En vanlig måndag, fortsatt trevlig tredje advent. Emma

1 kommentar:

  1. Holder med deg, Risotto er godt.
    Halloumiost har jeg aldri smakt, men det står på listen over ting jeg snart skal utforske. Da skal jeg huske på din oppskrift (recept).

    Kari :-)

    SvaraRadera