torsdag 14 oktober 2010

Förrätt....Gratinerad getost på en bädd av äpple & rucola

Denna förrätt gjorde jag häromdagen, mycket god om man som jag är tokig i getost! Receptet hittade jag i ICA-tidningen Buffé.


4-6 pers
ca 400 g getost
2 äpplen (Gärna Granny Smith)
ca 50 g valnötskärnor
10-12 körsbärstomater
70 g rucolasallad


Vinägrett:
1/2 dl olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 msk grovkorning senap

Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 225 g. Skär osten och äpplena i skivor. Lägg äppleskivorna i en ungssäker form och placera osten uppepå. Gratinera osten hastigt tills osten fått en fin yta. Lägg rucola i botten på tallriken och placera osten uppepå. Avsluta med att stö över tomater, nötter och avsluta med att ringla vinägretten uppepå. KLART, varsågoda att äta förrätt!

Hej så länge! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar