lördag 12 juni 2010

Citronpanacotta med hallonsås

6-8 pers
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
ca 200 g hallon


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Sjud grädde och socker på svag värme i cirka 3 minuter. Skölj av citronen och riv skalet, i med skalet i gräddblandningen. Krama ut vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i grädden. Ta fram 6 eller 8 glas och fördela upp pannacottan. In i kylen och låt stelna i minst 3 timmar innan hallonsåsen läggs på toppen. Hallonsåsen går bra att göra av både frysta och färska bär. Mixa hallonen och tillsätt eventuellt lite socker efter eget tycke och smak.



Kanon god och väldigt enkel att göra!
Fortsatt trevlig helg! Emma

1 kommentar:

  1. Tack för receptet! Låter jättegott, ska prova på det.

    SvaraRadera