lördag 15 maj 2010

Jordnötskladdkaka

150 gr smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning kolafyllda chokladbitar (78 g) till exempel Center

TOPPING:
200 gr mörk choklad
2 dl salta jordnötter

Gör så här:
Smörj en form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Vispa ihop socker och ägg lätt.
Mät upp och blanda mjöl och kakao vispa ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.

Häll smeten i formen, tryck ner kolagodiset i smeten och låt grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kanter.

Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad.
Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan.
Låt stelna i kylen.

Receptet kommer från Fler Kladdkakor av Mia Öhrn

Kanon god kaka! Väldigt mäktig så man behöver inte ta en så stor bit, men mycket god med de salta jordnötterna. Servera med lite grädde, glass eller kanske lite goda bär.

Hoppas ni har en lika skön helg som jag har här i Eskilstuna. Solen har nu tittat fram och det är härligt varmt ute, nu väntar korvgrillning!
Fortsatt trevlig helg! Emma

2 kommentarer:

  1. Den kakan lät ju inte helt fel! Är den nyttig eller;-)?!
    /Lisa

    SvaraRadera
  2. Rena rama hälsokosten! Emma

    SvaraRadera