tisdag 6 april 2010

Hembakade bullar med olika fyllningar!

Vad gör man när magen är stor och regnet öser ner utanför fönstret....? Självklart bakar man!
Hembakade bullar, finns det något som är godare......

Bulldeg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g (1pkt) jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
250 g kesella (1 burk)
13-14 dl vetemjöl
ägg till pensling
valfri topping och fyllning


Gör så här: Börja med att smälta smöret och tillsätta mjölken, ska bli fingervarmt! Smula i jästen. Blanda socker och salt i en bunke och häll över mjölk blandningen. Tillsätt lite mjöl i taget och ha även i kesellan, blanda allt till en fin deg. Lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Baka ut bullarna, tillsätt valfri fyllning och låt dem jäsa igen i 30 minuter. Pensla och ha på valfri topping och in i ugnen på 250 grader i cirka 5-8 minuter.


När jag gör bullar använder jag alltid kesella för jag tycker att bullarna blir mycket saftigare och godare. Brukar även passa på att göra extra mycket när jag väl bakar bullar, gör dubbel deg. Jag lovar att nån vill äta upp dem! Sen tycker jag att det är kul om man inte gör samma topping och fyllning i alla bullar utan att man gör några olika. Som denna gång gjorde jag tre olika, hallonsylt och hackad vit choklad med en topping av pärlsocker och ringlad vit choklad. I den andra blev det en fyllning av socker, kanel och hackad mandel med en topping av pärlsocker och hackad mandel. Den tredje fyllningen blev vaniljsocker och hackad mandel med en topping av pärlsocker. Om man gör en stor deg med bullar kan man passa på att göra sina egna bullängder och kransar som passar att ta upp ur frysen när det kommer lite gäster på besök.

Det bästa med att göra olika fyllningar och toppingar är att man måste provsmaka en av varje! I butiken i dag har PÅSKREAN börjat, pass på! Hej på er från bullbaket! Emma
Till tävlingen som pågår under hela april!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar