lördag 3 april 2010

Carolinas smulpajer!



Smulpaj är alltid gott och super enkelt att slänga ihop om man får gäster som kommer förbi! Varför då inte använda två mindre formar som Carolina gjorde när jag och Linnea var förbi på en fika häromdan. I den ena jordgubbspaj och i den andra blåbärspaj, det blir dubbelt så gott när det finns två att välja på. Pastellfärgade pajformar finns att köpa i butiken!

1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
150 g smör
2 msk socker
Eventuellt lite kanel eller hackad mandel.

Gör så här: Jag brukar själv göra lite olika i bland smälter jag smöret och i bland låter jag bli och knådar i hop allt till en smulig deg. Funkar lika bra att göra vilket som. Men i dag börjar vi med att smälta smöret och sedan tillsätta mjöl, havregryn och socker. Kanske även lite kanel om det passar till fyllningen ni har valt. Bred ut favorit bären eller frukten i botten av formen och smula över smuldegen. Om man vill kan man strö över lite hackad mandel. In i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter. Färdigt att servera med lite glass eller vaniljsås!

Gott, Gott, Gott!!!!!

Till TÄVLINGEN!

1 kommentar: