onsdag 10 mars 2010

Vad blir det för mat?

I bland tycker jag det kan vara riktigt svårt att komma på vad man ska hitta på att äta på kvällen när man kommer hem efter en dag på jobbet. Vissa dagar flödar fantasin och andra står det helt still. Här har jag ett recept som är enkelt, gott och som alltid funkar!

TACOPAJ
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2-3 msk vatten

Gör så här: Har ni en matberedare, blanda allt i denna till en fin deg. Går lika bra att knåda för hand också. Tryck ut degen i en form och "nagga" lite med en gaffel, in i ugnen på 225 grader i cirka 10-15 minuter.

Fyllning:
400-500 g köttfärs
1 gul lök
Några färska champinjoner
1 påse tacokrydda
1 1/2 dl vatten

Gör så här: Hacka löken fint, skiva champinjoner och bryn sen lök, champinjoner och köttfärs tillsammans. Tillsätt tacokrydda och vatten. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.

Topping:
3 st hackade färska tomater
1 st fin hackad gul lök
2-3 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost, gärna någon med lite extra smak på!

Gör så här: Blanda i hop allt och bred ut toppingen på toppen av pajen. In i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. Servera med en god sallad!

Detta är riktigt gott! Go kväll på er alla! Emma

1 kommentar:

  1. Det här lät gott, tack för receptet. Det är inte alltid lätt att komma på vad man skall göra till mat så förslag är alltid välkomna!
    Ha ett skönt veckoslut!
    Anna-Karin
    hemochting

    SvaraRadera