tisdag 16 mars 2010

Lite favoriter i Stockholm!

Ni som följer bloggen vet att jag har tillbringat helgen i min hemstad Eskilstuna. Och inte långt från Eskilstuna ligger vår fina huvudstad Stockholm som ligger mig varmt om hjärtat. Direkt efter studenten flyttade jag till Stockholm, där jag bodde under några år. Innan jag gick och kärade ner mig och fick flytta till Göteborg. I Stockholm har jag många favorit ställen och jag tänkte bjuda på några som jag hann med att besöka i går, innan det var dags att åka hem till härliga Göteborg.

Morgonen började på Riddargatan 4 på Sturekatten som är ett lite undangömt konditori från 1700-talet. Det ligger i en gammal lägenhet där man har kvar möblerna från dem som en gång i tiden bodde där. Mysigt, charmigt och goda bullar!

Vi fortsätter till Humlegårdsgatan där det finns många favoriter! Vi börjar i butiken koffert som är en inredningsbutik men som också har mycket för de små. Jätte mysig butik och bakom disken ser det ut som Pippis godis affär, fullt med fina glasburkar med färgglada karameller. Butiken Dis och Hans Mikaels som ni säkert känner igen om ni som jag lus läser inrednings tidningar och följer inrednings program på tv. Vi avslutar Humlegårdsgatan med Bruka butiken som har två flaggskepp i Stockholm, den andra ligger på Regeringsgatan. Men om ni frågar mig så är denna mycket mysigare. På övervåningen i butiken kan man kika ner över den mysiga Östermalmshallen som ligger vid Östermalmstorg och precis efter Bruka butiken. Älskar att bara strosa runt och titta på allt gott inne i saluhallen, det är så här det ska se ut. Man blir så hungrig när man går här, jätte mysigt att slå sig ner och äta lunch här eller varför inte köpa med sig nått gott och sitta ute.
Vi fortsätter ner på Nybrogatan där man kan svänga in på Nordiska Galleriet som är fullt av välkända designers. Vidare ner på Standvägen och en titt in på Svenskt Tenn, där det alltid är fullt med folk. När vi nu var trötta i benen beslutade vi oss för att äta lunch på ett favorit ställe, Dramaten Restaurangen Frippe som ligger i hörnet bakom Dramaten på Nybrogatan/Almlöfsgatan. Här blir man aldrig besviken, gott, gott, gott! Mätta och belåtna drog vi oss upp mot NK på Hamngatan och en kopp te. Sen var det dags att åka hem!

http://www.nordiskagalleriet.se/
Detta var bara några få av alla favoriter som finns i Stockholm! Får bjuda på fler vid nästa besök i huvudstaden! Må så gott! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar