onsdag 3 mars 2010

Kanon god panacotta och lite "piff" hemma!

Har haft en riktig pysseldag hemma, har börjat lite smått att göra vår här hemma. Plockat fram lite rosa och grönt och börjat "piffa" för att göra plats för våren som jag känner är på väg. Har även haft tjejmiddag i kväll och till efterrätt bjöd jag på tre olika mindre efterrätter, bland annat chokladmousse som jag älskar och sen blev det en pannacotta. Mums så gott det blev!

Blåbär och Hallon toppad Pannacotta (4 personer)
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk socker

Blåbär och Hallongelé
200 g hallon och blåbär
1 1/2 dl vatten
1 gelatinblad

Gör så här:
1. Lägg gelatinblad i kallt vatten, minst 5 min
2. Lägg grädde, crème fraiche, fröna från vaniljstången i en kastrull och låt koka upp.
3. Ta av kastrullen från värmen, krama ut vattnet ut 1 st gelatinblad och låt det smälta ner i gräddblandningen under omrörning.
4. Häll upp i portionsglas och ställ det kallt, gärna över natten.
5. Häll upp blåbär, hallon och vatten i en kastrull och låt koka i 10-15 minuter. Avsluta med att krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i bär blandningen.
6. Pannacottan måste ha stelnat innan bärgelén fördelas på toppen av pannacottan.
(Detta recept av tänkt för 4 personer, men om ni som jag serverar flera små efterrätter räcker denna omgång till 10 små glas.)





Nu är det dags att krypa i säng, hej på er! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar