tisdag 23 mars 2010

En smarrig kaka att bjuda på till påsk!

Citron och Lime kaka
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Garnera med florsocker, citron och lime.
Servera med lite grädde.

Gör så här: Blanda i hop mjöl, socker, smör och 1 äggula till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ in formen i kylen och låt den vila i cirka 30 minuter. Vispa ägg och socker pösigt och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. In med pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 40-45 minuter. Mot slutet av gräddningstiden kan det vara bra att täcka formen med lite folie, så det inte bränns vid på toppen. När kakan är klar låt den svalna innan den dekoreras och serveras.

En mycket syrlig och krämig kaka, perfekt att servera till påskens alla middags gäster!



På min dukning vid denna middagen fick en av mina favorit färger grönt ta stor plats! Gröna mateus tallrikar, servetter från Green gate och även lite prickiga kannor från samma ställe. Använde mig även av grön rutiga dukar från Green Gate i brödkorgen som är nya för våren.
Har precis tittat på Tina Ahlins trädgårds program på tv4 plus och vad jag längtar efter mina
Garden Girl byxor. Tina verkar ha de flesta sorterna och jag förstår henne, jag älskar både mina hängselbyxor och mina vanliga byxor. Så till alla er som inte är höggravida i 9 månaden, dags att plocka fram trädgårdskläderna och ut i trädgården och börja gräva fram våren! Hej på er! Emma

1 kommentar:

  1. Hei...kult at dere har fått deres egen blogg. Jeg er en norsk interiørblogger som har tenkt å besøke deres butikk i Gøteborg i påsken. Har dere åpent skjærtorsd-langfred?
    Mvh Maliva

    SvaraRadera