söndag 17 januari 2010

Några timmar till sen startar en ny vecka!

I dag har det varit storbak här hemma, så nu luktar det ljuvligt i hela lägenheten! Det blev bland annat dessa kanon goda Brownies!

Bromma Brownies
175 grader 25-30 min
200g smör
200 gr mörkchoklad
4 ägg
4 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mandel/hasselnötter
2 msk kaffe

Gör så här: Klä en långpanna med bakplåtspapper. Hacka nötterna. Smält smör och choklad i vattenbad eller i en kastrull, till en jämn slät smet. Vispa ägg och socker, rör ner alla torra ingredienser, chokladsmeten och till sist kaffet. Rör även i hälften av nöt blandningen och häll sedan upp allt i långpannan. Strö över resten av nötterna, in i ugnen! När kakan har svalnat, skär upp dem i rutor! Funkar jätte bra att frysa, hur goda som helst!

Till våren och sommarens alla kafferep och kalas titta närmare på dessa gammeldags söta dukar!Har under helgen tagit in lite vår här hemma, det såg så tråkigt ut när spåren av julen var borta. Gjorde om min ljuskrona med fina rosa band och piffa även till ett ljusfat där jag använde mig av flera söta band från Maileg. Det är fint med bara vita ljus, men i bland behöver de piggas upp lite och då är det enkelt att använda sig av fina band för att skapa sig en förändring.
Hej så länge! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar