onsdag 2 december 2009

Vinnaren är......!

Nu är det dags att utse vinnaren i Balders Hages första tävling. Tidigt i morse till frukost fick min pojkvän äran att dra en lycklig vinnare, och vinnaren är.........!

Åsa som även har en blogg under namnet
ettogonblickavmittliv.blogspot.com
Stort Grattis! Åsa maila dina adress uppgifter till min mail emma@baldershage.com så skickar jag de fina priserna till dig så fort som möjligt. Till alla er som deltog i tävlingen, håll utkik det kommer att dyka upp fler tävlingar inom kort!

Här kommer nu receptet på en kanon god kaka som jag hade på tjejmiddagen i måndags kväll.

Kladdkaka med nougattäcke
1 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
1 dl ljus sirap
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
150 g nougat
0.5 dl mixade hasselnötter till att bröa formen med.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och "bröa" den med hasselnötter.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat". Tag ut kakan från ugnen och låt svalna något. Hyvla nogaten över kakan coh låt den smälta. Kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter. Jag gjorde kakan dagen innan och lät den stå över natten! Tag upp kakan ca 2 timmar innan den ska ätas, då går den perfekt att skära och är perfekt kladdig. Servera med vispad grädde.

Detta recept har spridit sig till mig från Eskilstuna, från mina "mattanter" som jag hade när jag gick på mellanstadiet i Vallby skola. Där hade vi turen att få hemlagad mat varje dag som var hur god som helst! Tack snälla Yvonne och Lena för ett jätte gott recept! Stor kram till er!

Må så gott! Emma

3 kommentarer:

 1. Nämen har jag vunnit!!! Jag höll på och tappa hakan när jag såg mitt namn och min bloggadress som vinnare...Åh så glad jag blir :) Som jag har önskat mig denna kudde och julpost :) Tusen, tusen tack och tack för en jättetrevlig tävling :) Jag mailar min adress på en gång :)

  Glada kramar i mängder från Åsa

  SvaraRadera
 2. Jag har försökt att maila dig min adress två gånger men meddelandet går inte fram, jag vet inte varför. Skulle du vilja vara gullig och maila mig så att jag kan svara dig ifall det fungerar bättre då :)
  Min mailadress är:

  asa.andersson1977@hotmail.com

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. God morgon Emma!
  Jag har försökt en tredje gång att maila dig, på adressen du angav nu, på morgonen men det går inte att skicka till dig.

  Kram Åsa

  SvaraRadera