måndag 21 december 2009

Kerstins fruktbröd, ett måste på julbordet!

I dag var har det varit fullt ös i butiken, hur mycket folk som helst! Och lika mycket om inte mer blir det nog i morgon. I morgon är det min sista dag innan det blir ett välbehövligt jullov för mig, det bär av mot Eskilstuna och Sälen ska bli härligt! Här kommer ett recept på ett måste till julbordet!

Kerstins fruktbröd
3 dl grahamsmjöl
Drygt 4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 strukna tsk bikarbonat
2 dl russin
10 dl torkade aprikoser i små tärningar, eventuellt 6 torkade fikon i mindre bitar.
150 g valnötter eller hasselnötter
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap eller flytande honung.


Gör så här:
Blanda allt tillsammans i en bunke och häll upp det i en rektangulär brödform 1- 2 st beroende på hur stora ni har hemma. Grädda i ugnen 160 grader cirka 1 timme & 35 minuter.


Detta brödet lovar jag blir en favorit, hur gott som helst! Lägg till eller ta bort frukt och nötter efter eget smak och tycke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar