torsdag 3 december 2009

Jul Musli

I går fotade vi hemma hos mig för att visa lite hur det ser ut, då jag har fått många förfrågningar på det. Så nu under veckan kommer jag lägga upp lite bilder från mitt hem som är julpyntat från topp till tå. Linnea var hemma hos mig under dagen igår och vi hade det mysigt med Risotto till lunch. En gudomligt god tårta som Linnea hade inhandlat till mig för att jag blev ett år äldre, precis en sån lunch vill man äta varje dag. Vi pysslade och fixade och gjorde jul musli, med kanel smak och en massa annat gott i. Jag ska på glöggmingel till helgen och tänkte att värdinnan ska få en fin glasburk med Emmas julmusli. Här kommer receptet!

Jul Musli
Riven kokos
Hackade hasselnötter
Linfrön
Fiber havregryn
Paranötter
Hackade valnötter
Aprikoser
Torkad ananas
Kanel
Mörkt Muscovado socker
Vatten

Gör så här:
Hacka och blanda ihop alla ingredienser. Avsluta med att hälla på lite vatten så att muslin kan "klumpa" ihop sig lite när den rostas i ugnen. In med allt i ugnen på 175 grader cirka 45-60 minuter, glöm inte att ta ut och och röra om ibland så att det rostas jämnt.
Fortsatt trevlig december dag!

1 kommentar:

  1. Låter riktigt gott :) Jag brukar också göra egen musli, blir så mycket godare med hemmagjord :)

    Kram Åsa

    SvaraRadera