söndag 8 november 2009

Räkfrossa och Amerikanska muffins!

I fredagskväll var nästan alla från jobbet hemma hos mig på räkor, västerbottenpaj och amerikanska chokladmuffins med hallonsorbet. Vi var alla ganska trötta efter en intensiv vecka, men det är alltid mysigt att träffas utanför jobbet. Här kommer receptet på amerikanska chokladmuffins.

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
100 g smält smör

Blanda ihop allt till en smet och klicka ut dem i muffinsformar. Avsluta med att sticka i en bit choklad i mitten på alla muffins, jag använde mig av 70% mörk choklad men man kan självklart ta sin egen favorit. In i ugnen med muffinsen på 175 grader i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna! Under tiden tillverkar ni en valfri topping till muffinsen, jag provade mig på en frosting med 100 g smält choklad med hallonsmak, tillsammans med 150 g philadelphia ost. Som jag bara blandade ihop och klickade ut på toppen av muffinsen, avslutade sen med jordgubbsströssel och färska hallon. Serverade chokladmuffinsen tillsammans med hallonsobet. Jag använde mig av Green Gates fina muffinsformar och då blev det 16 st stora goda muffins.

Nu får ni krama om alla pappor där hemma, och kanske baka amerikanska muffins till honom. Hej på er! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar