måndag 9 november 2009

Pumpafröbullar

I söndagskväll fick jag för mig att jag skulle baka och det blev ett recept från Brödboken som jag köpte när jag var på bokmässan. Jag älskar pumpafrön så det var inget svårt val på vad jag skulle baka. Här kommer receptet! Det söta bakpappret som jag har i brödkorgen kommer från Green Gate.
12 st
400g/4 dl kallt vatten
25g jäst
1 tsk honung
2 msk olivolja, eller någon nötolja
80g/ 1 1/2 dl grovt rågmjöl
550g/ 9-10 dl vetemjöl special
2 tsk salt
1 dl pumpafrön+extra till utbakningen


Blanda alla ingredienserna utom saltet och pumpafröna och arbeta degen i 15 min. Tillsätt salt och pumpafrön på slutet. Jäs i minst 4 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord, mjöla och dela degen i 2 bitar. Dra ut till längder och dela i sammanlagt 12 bullar. Pensla dem med vatten och strö på pumpafrön. Baka i 15 min. Har du inte varmluftsugn har du ugnen på 250 grader och gräddar endast 1 plåt i taget. Jag använde lite solroskärnor i smeten också, men det gör man som man vill.

Här ser ni bild på boken som jag varmt kan rekommendera, jätte trevliga bilder, enkla recept och texter. Kanon bra bok om man inte är en van bröd bakare!


Tjejerna på jobbet fick nybakade pumpafröbullar till frukost i morse och de blev väldigt uppskattade och fick även ett gott betyg!


Må så gott! Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar