torsdag 6 augusti 2009

Korsika, skönhetens ö!

Första semester veckan började på Korsika och i staden Calvi som ligger på Korsikas nord-västkust. Vi hade underbart väder hela veckan så det blev mycket sol och bad. Det finns väldigt mycket aktiviteter för den som inte bara vill ligga i solstolen på semestern. Det blev dykning, hyra vespa, bad i en underbar flod med sötvatten, en dag ute på en catamaran och lite till. Nu var vi bara där en vecka så det blev nästan svårt att välja vad man skulle göra för det finns mycket att hitta på, så nästa gång får det bli två veckor. Om man vill komma bort från stranden i Calvi och prova på en annan kan man enkelt ta det lilla tåget som går längs kusten. Tåget gör flera stopp längs vägen och man kan hitta många trevliga stränder.
Korsika är en otroligt vacker ö och det är mycket växtlighet som luktar otroligt gott. Det är många olika örter och träd som sprider ut denna väldoft. Vi fick höra att det är ännu grönare om man är där tidigare på våren och innan det blir lika varmt. Det sägs vara väldigt vackert att vandra på Korsika så det får bli ett besök på våren nästa gång, då det även är lite svalare.
Det blev mycket god mat under veckan, då vi besökte ett flertal kanon goda restauranger. Men det bästa på hela veckan var Moules, blåmusslor som var tillagade på lite olika sätt men som alla kom in i en stor kastrull och sen var det bara att äta, himmelskt gott! Lärde mig även nått nytt, som ni kanske redan kan men jag tänkte dela med mig i alla fall. När man äter blåmusslor använder man ett tomt skal för att äta och ta ur musslan ur ett annat skal, som en klämma. Mycket smart och finurligt sätt att få i sig musslorna tyckte jag!
Kan varmt rekomendera ett besök på Korsika!

Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar